Ρεβυθοκεφτέδες

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(2 ψήφοι)

Δήμος Ίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • ½ κιλό ρεβύθια
    • Μαϊνανός (σε ποσότητα της αρεσκείας σας)
    • Σέλινο (σε ποσότητα της αρεσκείας σας)
    • Δυόσμος (σε ποσότητα της αρεσκείας σας)
    • 2 κρεμμύδια
    • ½ κιλό αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    • Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό να μαλακώσουν και τα αφήνουμε για 8 τουλάχιστον ώρες.
    • Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ψιλοκόβομε στο μπλέντερ.
    • Ανακατεύουμε τα αλεσμένα ρεβύθια με τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλεύρι και το αλατοπίπερο και με όσο νερό απαιτείται για το μείγμα.
    • Σκεπάζουμε το μίγμα με μια πετσέτα και το αφήνουμε λίγη ώρα για να φουσκώσει.
    • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ρίχνοντας τόση ποσότητα μείγματος όση χωρά σε μια κουταλιά της σούπας.
    • Φροντίζουμε ο κεφτές να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments