Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
1 κιλό
αμύγδαλο, αλεσμένο σε πολυμηχάνημα
500 γρ. ψίχα
μπαγιάτικου ψωμιού, αλεσμένη σε πολυμηχάνημα
1 φλιτζανάκι του ελληνικού
καφέ πικρό αμύγδαλο αλεσμένο
Ροδόνερο
Άχνη ζάχαρη
Για το
σιρόπι: 500 γρ.
ζάχαρη 500 ml νερό
Εκτέλεση:
Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό
μαζί σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά για να γίνει ένα πηχτό σιρόπι.
Καθώς βράζει το σιρόπι,
φτιάχνουμε τη γέμιση:
Αλέθουμε το αμύγδαλο, το ψωμί
και το πικρό αμύγδαλο ξεχωριστά στο πολυμηχάνημα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε
ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα
μέχρι να γίνει μια ενιαία μάζα και σχηματίζουμε μπαλίτσες.
Τα ραντίζουμε με ροδόνερο και
τα βουτάμε στην άχνη ζάχαρη.
Από
την κα Νίκη Καρπαθάκη που ειδικέυεται στα γλυκά της Λέρου.