Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Αμυγδαλωτά Λέρου
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κιλό αμύγδαλο, αλεσμένο σε πολυμηχάνημα
- 500 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, αλεσμένη σε πολυμηχάνημα
- 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ πικρό αμύγδαλο αλεσμένο
- Ροδόνερο
- Άχνη ζάχαρη
Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό -
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά για να γίνει ένα πηχτό σιρόπι.
- Καθώς βράζει το σιρόπι, φτιάχνουμε τη γέμιση:
- Αλέθουμε το αμύγδαλο, το ψωμί και το πικρό αμύγδαλο ξεχωριστά στο πολυμηχάνημα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια ενιαία μάζα και σχηματίζουμε μπαλίτσες.
- Τα ραντίζουμε με ροδόνερο και τα βουτάμε στην άχνη ζάχαρη.
Από την κα Νίκη Καρπαθάκη που ειδικέυεται στα γλυκά της Λέρου.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: Για 1½ κιλό
Διαβάστηκε 3766 φορές
Login to post comments