Αμυγδαλωτά Λέρου

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κιλό αμύγδαλο, αλεσμένο σε πολυμηχάνημα
    • 500 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, αλεσμένη σε πολυμηχάνημα
    • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ πικρό αμύγδαλο αλεσμένο
    • Ροδόνερο
    • Άχνη ζάχαρη

    Για το σιρόπι:
    500 γρ. ζάχαρη
    500 ml νερό

  • Εκτέλεση:
    • Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά για να γίνει ένα πηχτό σιρόπι.
    • Καθώς βράζει το σιρόπι, φτιάχνουμε τη γέμιση:
    • Αλέθουμε το αμύγδαλο, το ψωμί και το πικρό αμύγδαλο ξεχωριστά στο πολυμηχάνημα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι.
    • Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια ενιαία μάζα και σχηματίζουμε μπαλίτσες.
    • Τα ραντίζουμε με ροδόνερο και τα βουτάμε στην άχνη ζάχαρη.
     
    Από την κα Νίκη Καρπαθάκη που ειδικέυεται στα γλυκά της Λέρου.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: Για 1½ κιλό
Login to post comments