Μελεκούνια Ρόδου
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
1 ½ κιλό μέλι
2 ½ κιλά σουσάμι
400 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
2 κ.σ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. κόλιανδρο
Ξύσμα πορτοκαλιού (ή περγαμόντου)
Χυμό από 1 λεμόνι
Αμύγδαλα ασπρισμένα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε το σουσάμι.
Στη συνέχεια το κοπανίζουμε ελαφρά σε ένα γουδί ή το τρίβουμε στο μπλέντερ.
Βράζουμε καλά το μέλι μέχρι να χάσει την υγρασία του και να αρχίσει να στερεοποιείται και το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Καθαρίζουμε και βρέχουμε μια μαρμάρινη επιφάνεια και απλώνουμε το μείγμα του μελιού όσο είναι ακόμα ζεστό και μαλακό.
Πιέζουμε πάνω στην επιφάνειά του ένα ένα τα αμύγδαλα έτσι ώστε να ενσωματωθούν σε αυτό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το μελεκούνι το κόβουμε σε ρόμβους με πλευρές 7 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο χάρακα).
Τυλίγουμε κάθε ρόμβο σε σελοφάν και το διατηρούμε έτσι για μεγάλο διάστημα.
Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μισά υλικά για να φτιάξουμε 2 κιλά μελεκούνια.
Μια συνταγή από το βιβλίο "Γεύσεις Δωδεκανήσου" του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού, Εκδ. Τοπο.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Για περίπου 4 κιλά
Διαβάστηκε
3556
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή