Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Μελεκούνια Ρόδου
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 ½ κιλό μέλι
- 2 ½ κιλά σουσάμι
- 400 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
- 2 κ.σ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. κόλιανδρο
- Ξύσμα πορτοκαλιού (ή περγαμόντου)
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αμύγδαλα ασπρισμένα για το γαρνίρισμα
-
Εκτέλεση:
- Καβουρδίζουμε το σουσάμι.
- Στη συνέχεια το κοπανίζουμε ελαφρά σε ένα γουδί ή το τρίβουμε στο μπλέντερ.
- Βράζουμε καλά το μέλι μέχρι να χάσει την υγρασία του και να αρχίσει να στερεοποιείται και το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
- Καθαρίζουμε και βρέχουμε μια μαρμάρινη επιφάνεια και απλώνουμε το μείγμα του μελιού όσο είναι ακόμα ζεστό και μαλακό.
- Πιέζουμε πάνω στην επιφάνειά του ένα ένα τα αμύγδαλα έτσι ώστε να ενσωματωθούν σε αυτό και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει το μελεκούνι το κόβουμε σε ρόμβους με πλευρές 7 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο χάρακα).
- Τυλίγουμε κάθε ρόμβο σε σελοφάν και το διατηρούμε έτσι για μεγάλο διάστημα.
Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μισά υλικά για να φτιάξουμε 2 κιλά μελεκούνια.Μια συνταγή από το βιβλίο "Γεύσεις Δωδεκανήσου" του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού, Εκδ. Τοπο.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: Για περίπου 4 κιλά
Διαβάστηκε 3547 φορές
Login to post comments