Μελεκούνια Ρόδου

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 ½ κιλό μέλι
    • 2 ½ κιλά σουσάμι
    • 400 γρ. ζάχαρη
    • 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
    • 2 κ.σ. μοσχοκάρυδο
    • 2 κ.σ. κόλιανδρο
    • Ξύσμα πορτοκαλιού (ή περγαμόντου)
    • Χυμό από 1 λεμόνι
    • Αμύγδαλα ασπρισμένα για το γαρνίρισμα
  • Εκτέλεση:
    • Καβουρδίζουμε το σουσάμι.
    • Στη συνέχεια το κοπανίζουμε ελαφρά σε ένα γουδί ή το τρίβουμε στο μπλέντερ.
    • Βράζουμε καλά το μέλι μέχρι να χάσει την υγρασία του και να αρχίσει να στερεοποιείται και το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
    • Καθαρίζουμε και βρέχουμε μια μαρμάρινη επιφάνεια και απλώνουμε το μείγμα του μελιού όσο είναι ακόμα ζεστό και μαλακό.
    • Πιέζουμε πάνω στην επιφάνειά του ένα ένα τα αμύγδαλα έτσι ώστε να ενσωματωθούν σε αυτό και το αφήνουμε να κρυώσει.
    • Μόλις κρυώσει το μελεκούνι το κόβουμε σε ρόμβους με πλευρές 7 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο χάρακα).
    • Τυλίγουμε κάθε ρόμβο σε σελοφάν και το διατηρούμε έτσι για μεγάλο διάστημα.
     
    Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μισά υλικά για να φτιάξουμε 2 κιλά μελεκούνια.
     
    Μια συνταγή από το βιβλίο "Γεύσεις Δωδεκανήσου" του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού, Εκδ. Τοπο.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: Για περίπου 4 κιλά
Login to post comments