Καππαροσαλάτα Σίφνου
font size
decrease font size
increase font size
Print
Rate this item
1
2
3
4
5
(0 votes)
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Additional Info
Υλικά:
2 φλιτζ. ξερή κάππαρη
½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 φύλλα δάφνης
2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
Εκτέλεση:
Σιγοβράζουμε την κάππαρη σε νερό για 2-3 ώρες μέχρι μαλακώσει.
Τη βγάζουμε, τη στραγγίζουμε και την ξεπλένουμε πολύ καλά.
Τη στύβουμε μέχρι να στεγνώσει καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξίδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σφίξει και να μαλακώσει το μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Για το σερβίρισμα: βάζουμε λίγο σε ψημένο ψωμί και σερβίρουμε.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
4 - 6
Read
2316
times
Social sharing
Add to Google Buzz
Add to Facebook
Add to Delicious
Digg this
Add to Reddit
Add to StumbleUpon
Add to MySpace
Add to Technorati
back to top