Καππαροσαλάτα Σίφνου
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
2 φλιτζ. ξερή κάππαρη
½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 φύλλα δάφνης
2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
Εκτέλεση:
Σιγοβράζουμε την κάππαρη σε νερό για 2-3 ώρες μέχρι μαλακώσει.
Τη βγάζουμε, τη στραγγίζουμε και την ξεπλένουμε πολύ καλά.
Τη στύβουμε μέχρι να στεγνώσει καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξίδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σφίξει και να μαλακώσει το μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Για το σερβίρισμα: βάζουμε λίγο σε ψημένο ψωμί και σερβίρουμε.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
4 - 6
Διαβάστηκε
2311
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή