Καππαροσαλάτα Σίφνου

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 2 φλιτζ. ξερή κάππαρη
    • ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
    • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • Εκτέλεση:
    • Σιγοβράζουμε την κάππαρη σε νερό για 2-3 ώρες μέχρι μαλακώσει.
    • Τη βγάζουμε, τη στραγγίζουμε και την ξεπλένουμε πολύ καλά.
    • Τη στύβουμε μέχρι να στεγνώσει καλά.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης.
    • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
    • Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξίδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σφίξει και να μαλακώσει το μείγμα.
    • Αλατοπιπερώνουμε.
    • Για το σερβίρισμα: βάζουμε λίγο σε ψημένο ψωμί και σερβίρουμε.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4 - 6
Login to post comments