Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Καππαροσαλάτα Σίφνου
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 2 φλιτζ. ξερή κάππαρη
- ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 φύλλα δάφνης
- 2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
-
Εκτέλεση:
- Σιγοβράζουμε την κάππαρη σε νερό για 2-3 ώρες μέχρι μαλακώσει.
- Τη βγάζουμε, τη στραγγίζουμε και την ξεπλένουμε πολύ καλά.
- Τη στύβουμε μέχρι να στεγνώσει καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
- Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξίδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σφίξει και να μαλακώσει το μείγμα.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Για το σερβίρισμα: βάζουμε λίγο σε ψημένο ψωμί και σερβίρουμε.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4 - 6
Διαβάστηκε 2297 φορές
Login to post comments