Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Σγουγγάτο Κύθνου
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 500 γρ. λευκό μαλακό τυρί, όπως ξινομυζήθρα ή θρυμματισμένη φέτα και τυρί κρέμα
- ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο
- ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ½-1 φλιτζ. αλεύρι, όσο χρειαστεί
- ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- Αλάτι και πιπέρι
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
-
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, χρησιμοποιώντας στην αρχή ½ φλιτζάνι αλεύρι και προσθέτοντας περισσότερο εάν χρειαστεί, για να γίνει το μείγμα σφιχτό και να διατηρεί το σχήμα του.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για να σφίξει.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μπαλάκια μικρότερα από μπάλα του γκολφ.
- Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι.
- Καλύπτουμε την μία μεριά με αλεύρι, τινάζουμε τα μπαλάκια για να φύγει η περίσσεια του αλευριού και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό λάδι, μέχρι να χρυσίσουν.
- Τα σερβίρουμε ζεστά.
Το σφουγγάτο είναι οι τυροκροκέτες στην Κύθνο. Κάθε χρόνο στο νησί κάνουν την γιορτή του σφουγγάτου.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 1286 φορές
Login to post comments