Σγουγγάτο Κύθνου

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 500 γρ. λευκό μαλακό τυρί, όπως ξινομυζήθρα ή θρυμματισμένη φέτα και τυρί κρέμα
    • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο
    • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • ½-1 φλιτζ. αλεύρι, όσο χρειαστεί
    • ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
    • Αλάτι και πιπέρι
    • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
  • Εκτέλεση:
    • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, χρησιμοποιώντας στην αρχή ½ φλιτζάνι αλεύρι και προσθέτοντας περισσότερο εάν χρειαστεί, για να γίνει το μείγμα σφιχτό και να διατηρεί το σχήμα του.
    • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για να σφίξει.
    • Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μπαλάκια μικρότερα από μπάλα του γκολφ.
    • Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι.
    • Καλύπτουμε την μία μεριά με αλεύρι, τινάζουμε τα μπαλάκια για να φύγει η περίσσεια του αλευριού και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό λάδι, μέχρι να χρυσίσουν.
    • Τα σερβίρουμε ζεστά.
     
    Το σφουγγάτο είναι οι τυροκροκέτες στην Κύθνο. Κάθε χρόνο στο νησί κάνουν την γιορτή του σφουγγάτου.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments