Αυγοντόματο
font size
decrease font size
increase font size
Print
Rate this item
1
2
3
4
5
(0 votes)
Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Additional Info
Υλικά:
3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες
Αλάτι και πιπέρι
6 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν οι ντομάτες και να μειωθούν σε όγκο κατά το ήμισυ.
Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι.
Σκεπάζουμε, κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή και μαγειρεύουμε μέχρι τα αυγά να γίνουν και να ροδίσουν λίγο από κάτω.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και σερβίρουμε.
Τα αυγά με τις ντομάτες αποτελούν ένα ντουέτο που εμφανίζεται σε όλη την Ελλάδα και δίνουν ένα γρήγορο και απλό γεύμα ‘η σνακ, μεζέ ‘η κυρίως πιάτο.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
4
Read
2746
times
Social sharing
Add to Google Buzz
Add to Facebook
Add to Delicious
Digg this
Add to Reddit
Add to StumbleUpon
Add to MySpace
Add to Technorati
back to top