Καππαρόκουμπα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένα
    • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    • ½ φλιτζ. λιαστές ντομάτες, μουλιασμένες σε λίγο ζεστό νερό
    • ½ φλιτζ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες, ή περισσότερες, ανάλογα με την προτίμηση
    • 2-4 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη ή λιαστή κάππαρη μουλιασμένη σε νερό
    • 3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί ή από παλαιωμένο ασύρτικο Σαντορίνης
  • Εκτέλεση:
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ή το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν ελαφρά.
    • Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
    • Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το ζουμί τους και αφήνουμε το ζουμί να μαγειρευτεί και να μειωθεί λίγο.
    • Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρά το μείγμα.
    • Προσθέτουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε.
    • Στο τέλος ρίχνουμε και το ξίδι.
    • Χρησιμοποιούμε το μείγμα αυτό σαν γαρνιτούρα πάνω από την φάβα και περιχύνουμε με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
     
    Η κλασική αυτή σάλτσα με κάππαρη είναι ένα χαρακτηριστικό πιάτο της Σαντορίνης και της γειτονικής Θηρασιάς, αλλά τον συνδυασμό κάππαρης και φάβας τον απολαμβάνουν όλες οι Κυκλάδες.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments