Κουνουπίδι και Πατάτες στο Φούρνο με Ντομάτα και Κρεμμύδια

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ή περισσότερο, όσο χρειάζεται
    • 3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
    • 1 κουνουπίδι, 1 κιλό περίπου, καθαρισμένο και κομμένο σε ανθάκια 3 εκ.
    • 500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια 3 εκ.
    • 1 ½ φλιτζ. κομμένες ντομάτες με το ζουμί τους
    • Αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε
  • Εκτέλεση:
    • Ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
    • Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και αναμειγνύουμε το κουνουπίδι, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, απλώνοντας το μείγμα ομοιόμορφα.
    • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
    • Αλατοπιπερώνουμε.
    • Ψήνουμε τα λαχανικά για 1 ώρα περίπου, ή μέχρι το κουνουπίδι και οι πατάτες να είναι τρυφερές.
    • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

    Ένα από τα πιο δυναμικά στοιχεία της Ελληνικής νησιώτικης μαγειρικής είναι ο πλούτος της σε ασυνήθιστα πιάτα με λαχανικά. Ακόμα και πεζά χειμωνιάτικα λαχανικά όπως είναι το κουνουπίδι και οι πατάτες μετατρέπονται σε νόστιμα γεύματα με τη βοήθεια του ελαιολάδου και της ντόπιας ντομάτας.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 6 - 8
Login to post comments