Γαελλόπιτα από τη Σύμη
font size
decrease font size
increase font size
Print
Rate this item
1
2
3
4
5
(0 votes)
Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Additional Info
Υλικά:
1 κιλό αθερίνα
Αλάτι
2 φλιτζ. αλεύρι
1 ½ φλιτζ. ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τον χυμό τους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα ψάρια.
Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα ανακατεύουμε και κατόπιν τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 15 λεπτά.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις ντομάτες με τον χυμό τους, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα βότανα, το τυρί και την μαγειρική σόδα.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Προσθέτουμε τα ψάρια και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε 5 εκ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι.
Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα με τα ψάρια μέσα στο καυτό λάδι.
Τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και προσθέτουμε λάδι εάν χρειαστεί.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Γαέλλα είναι η αθερίνα στην τοπική διάλεκτο της Σύμης.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
4 - 6
Read
2302
times
Social sharing
Add to Google Buzz
Add to Facebook
Add to Delicious
Digg this
Add to Reddit
Add to StumbleUpon
Add to MySpace
Add to Technorati
back to top