Γαελλόπιτα από τη Σύμη
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
1 κιλό αθερίνα
Αλάτι
2 φλιτζ. αλεύρι
1 ½ φλιτζ. ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τον χυμό τους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα ψάρια.
Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα ανακατεύουμε και κατόπιν τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 15 λεπτά.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις ντομάτες με τον χυμό τους, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα βότανα, το τυρί και την μαγειρική σόδα.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Προσθέτουμε τα ψάρια και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε 5 εκ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι.
Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα με τα ψάρια μέσα στο καυτό λάδι.
Τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και προσθέτουμε λάδι εάν χρειαστεί.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Γαέλλα είναι η αθερίνα στην τοπική διάλεκτο της Σύμης.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
4 - 6
Διαβάστηκε
2297
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή