Γαελλόπιτα από τη Σύμη

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κιλό αθερίνα
    • Αλάτι
    • 2 φλιτζ. αλεύρι
    • 1 ½ φλιτζ. ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τον χυμό τους
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
    • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
    • 1 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
    • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    • Ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για το τηγάνισμα
  • Εκτέλεση:
    • Πλένουμε τα ψάρια.
    • Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα ανακατεύουμε και κατόπιν τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 15 λεπτά.
    • Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις ντομάτες με τον χυμό τους, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα βότανα, το τυρί και την μαγειρική σόδα.
    • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
    • Προσθέτουμε τα ψάρια και ανακατεύουμε.
    • Ζεσταίνουμε 5 εκ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι.
    • Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα με τα ψάρια μέσα στο καυτό λάδι.
    • Τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα.
    • Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και προσθέτουμε λάδι εάν χρειαστεί.
    • Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
    • Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

    Γαέλλα είναι η αθερίνα στην τοπική διάλεκτο της Σύμης.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4 - 6
Login to post comments