Κατσικάκι Κοκκινιστό με Πατάτες

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • 2 κιλά κατσίκι κομμένο σε μερίδες
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα,
    • Αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε
    • 2 φλιτζ. κομμένη φρέσκια ντομάτα
    • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 4 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
  • Εκτέλεση:
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα και καβουρδίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
    • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
    • Αλατοπιπερώνουμε.
    • Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και αρκετό νερό για να καλυφθούν τα περιεχόμενα της κατσαρόλας.
    • Βάζουμε να πάρουν βράση.
    • Κατεβάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τις πατάτες.
    • Προσθέτουμε περισσότερο νερό εάν χρειαστεί για να σκεπαστούν τα περιεχόμενα της κατσαρόλας.
    • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, εάν χρειάζεται.
    • Συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι το κρέας και οι πατάτες να μαλακώσουν και το ζουμί να μειωθεί και να γίνει πηχτή σάλτσα.
    • Σερβίρουμε.

    Το νησιώτικο κατσίκι είναι αδιαμφισβήτητα το πιο νόστιμο κρέας στο Αιγαίου λόγω των άπειρων άγριων χόρτων και βοτάνων που βόσκει.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4 - 6
Login to post comments