Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Τηγανητό Χταπόδι από την Ψέριμο
Additional Info
-
Υλικά:
- 1 μικρό χταπόδι, ποσαρισμένο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- Αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 2-3 κλαδάκια θυμαριού, ρόκα ή άλλο χορταρικό
- Ωμό ελαιόλαδο και κάππαρη για γαρνίρισμα
- Κόκκους μαύρου πιπεριού
-
Εκτέλεση:
- Ποσάρουμε το χταπόδι μέχρι να είναι τρυφερό αλλά όχι ινώδες.
- Βγάζουμε και χωρίζουμε τα πλοκάμια.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι και μαγειρεύουμε το θυμάρι στο ελαιόλαδο για λίγα μόνο λεπτά, σε μέτρια φωτιά, για να δώσει άρωμα στο λάδι.
- Αφαιρούμε τα κλαδάκια.
- Αλευρώνουμε τα πλοκάμια και τα κρεμμύδια ξεχωριστά και τα τηγανίζουμε όλα μέχρι να χρυσίσουν.
- Κόβουμε το χταπόδι λοξά σε ροδέλες πάχους περίπου 0,8 εκ.
- Αναμειγνύουμε με τα τηγανητά κρεμμύδια και σερβίρουμε πάνω από την ρόκα.
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και κάππαρη.
- Τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η μικροσκοπική Ψέριμος κάνει το καλύτερο δυνατό με τα ελάχιστα ντόπια υλικά, όπως το χταπόδι αλλά και η κάππαρη και διάφορα βότανα. Η συνταγή αυτή αποτελεί προσαρμογή από ένα κλασικό πιάτο του νησιού, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο βιβλίο «παραδοσιακές γεύσεις του Αιγαίου», της Λίλας Καραποστόλη.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Read 2375 times
Login to post comments