Τηγανητό Χταπόδι από την Ψέριμο

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 μικρό χταπόδι, ποσαρισμένο
    • 2 μέτρια κρεμμύδια
    • Αλεύρι
    • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
    • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • 2-3 κλαδάκια θυμαριού, ρόκα ή άλλο χορταρικό
    • Ωμό ελαιόλαδο και κάππαρη για γαρνίρισμα
    • Κόκκους μαύρου πιπεριού
  • Εκτέλεση:
    • Ποσάρουμε το χταπόδι μέχρι να είναι τρυφερό αλλά όχι ινώδες.
    • Βγάζουμε και χωρίζουμε τα πλοκάμια.
    • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
    • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι και μαγειρεύουμε το θυμάρι στο ελαιόλαδο για λίγα μόνο λεπτά, σε μέτρια φωτιά, για να δώσει άρωμα στο λάδι.
    • Αφαιρούμε τα κλαδάκια.
    • Αλευρώνουμε τα πλοκάμια και τα κρεμμύδια ξεχωριστά και τα τηγανίζουμε όλα μέχρι να χρυσίσουν.
    • Κόβουμε το χταπόδι λοξά σε ροδέλες πάχους περίπου 0,8 εκ.
    • Αναμειγνύουμε με τα τηγανητά κρεμμύδια και σερβίρουμε πάνω από την ρόκα.
    • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και κάππαρη.
    • Τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

     

    Η μικροσκοπική Ψέριμος κάνει το καλύτερο δυνατό με τα ελάχιστα ντόπια υλικά, όπως το χταπόδι αλλά και η κάππαρη και διάφορα βότανα. Η συνταγή αυτή αποτελεί προσαρμογή από ένα κλασικό πιάτο του νησιού, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο βιβλίο «παραδοσιακές γεύσεις του Αιγαίου», της Λίλας Καραποστόλη.

  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments