Μελαχρινή Καρυδόπιτα με κίτρο
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Συνταγή: Μυρσίνη Λαμπράκη
Πηγή
:
Περιοδικό
«On Blue»
της
Blue Star Ferries,
Άνοιξη
2010
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
10 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
10 κουτ. σουπ. ζάχαρη
10 κουτ. σουπ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κουτ. σουπ. κανέλα σκόνη
1 κουτ. σούπ. γαρίφαλο τριμμένο
1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζ. τσαγ. καρύδια χοντροκομμένα
½ φλιτζ. τσαγ. λικέρ κίτρο Νάξου
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
3 φλιτζ. τσαγ. νερό
2-3 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή.
Ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτετε και την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μπέικιν πάουντερ, το λικέρ, και τέλος, τα καρύδια.
Ανακατεύετε το μίγμα απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Τοποθετείτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 30 και ψήνετε στους 180ο C για 50 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε το σιρόπι, το οποίο βράζετε για 10 λεπτά.
Όταν ψηθεί η πίτα, την αφήνετε να κρυώσει, τη χαράσσετε σε κομμάτια και την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
Χρόνος:
60'
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
5 - 10
Διαβάστηκε
6461
φορές
Ετικέτες
καρύδια
κίτρο
πίτα
γλυκά
επιδόρπια
Σύρος
Κυκλάδες
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή