Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Μπαρμπούνια με Σάλτσα από Κάππαρη
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- Αλάτι, όσο θέλουμε
- 1 κιλό μπαρμπούνια καθαρισμένα, με τα κεφάλια
- ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 φλιτζ. τριμμένες σφιχτές, ώριμες ντομάτες ή κονσέρβας καλής ποιότητας ψιλοκομμένες, με τον χυμό τους
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φλιτζ. μικρή αλατισμένη κάππαρη, μουλιασμένη σε ζεστό νερό για 1 ώρα και στραγγισμένη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλουμε
-
Εκτέλεση:
- Αλατίζουμε ελαφρά τα ψάρια και τα αφήνουμε στην άκρη, σκεπασμένα μέσα στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο σκεύος και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, για 7 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και το φύλλο δάφνης, βάζουμε να πάρουν βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη στραγγισμένη κάππαρη και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να είναι τρυφερά, για 15-20 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα μπαρμπούνια ζεστά.
Τα μπαρμπούνια είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο χαρακτηριστικά ψάρια του Αιγαίου. Συνήθως τρώγονται τηγανητά. Όμως, στο πιάτο αυτό μαγειρεύονται με σάλτσα ντομάτας και κάππαρης, καθώς η τελευταία αποτελεί βασικό συστατικό της μαγειρικής κληρονομίας πολλών άνυδρων Κυκλαδίτικων νησιών.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4 - 6
Διαβάστηκε 1636 φορές
Login to post comments