Μπαρμπούνια με Σάλτσα από Κάππαρη

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • Αλάτι, όσο θέλουμε
    • 1 κιλό μπαρμπούνια καθαρισμένα, με τα κεφάλια
    • ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
    • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 2 φλιτζ. τριμμένες σφιχτές, ώριμες ντομάτες ή κονσέρβας καλής ποιότητας ψιλοκομμένες, με τον χυμό τους
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 1 φλιτζ. μικρή αλατισμένη κάππαρη, μουλιασμένη σε ζεστό νερό για 1 ώρα και στραγγισμένη
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλουμε
  • Εκτέλεση:
    • Αλατίζουμε ελαφρά τα ψάρια και τα αφήνουμε στην άκρη, σκεπασμένα μέσα στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο σκεύος και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, για 7 λεπτά περίπου.
    • Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
    • Προσθέτουμε τις ντομάτες και το φύλλο δάφνης, βάζουμε να πάρουν βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τη στραγγισμένη κάππαρη και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό.
    • Προσθέτουμε τα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να είναι τρυφερά, για 15-20 λεπτά.
    • Σερβίρουμε τα μπαρμπούνια ζεστά.

    Τα μπαρμπούνια είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο χαρακτηριστικά ψάρια του Αιγαίου. Συνήθως τρώγονται τηγανητά. Όμως, στο πιάτο αυτό μαγειρεύονται με σάλτσα ντομάτας και κάππαρης, καθώς η τελευταία αποτελεί βασικό συστατικό της μαγειρικής κληρονομίας πολλών άνυδρων Κυκλαδίτικων νησιών.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4 - 6
Login to post comments