Μελαχρινή Καρυδόπιτα με κίτρο

Rate this item
(0 votes)

Συνταγή: Μυρσίνη Λαμπράκη

Πηγή: Περιοδικό «On Blue»της Blue Star Ferries, Άνοιξη 2010

Additional Info

  • Υλικά:
    • 10 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
    • 10 κουτ. σουπ. ζάχαρη
    • 10 κουτ. σουπ. σιμιγδάλι ψιλό
    • 2 κουτ. σουπ. κανέλα σκόνη
    • 1 κουτ. σούπ. γαρίφαλο τριμμένο
    • 1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
    • 2 φλιτζ. τσαγ. καρύδια χοντροκομμένα
    • ½ φλιτζ. τσαγ. λικέρ κίτρο Νάξου

    Για το σιρόπι
    • 2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
    • 3 φλιτζ. τσαγ. νερό
    • 2-3 σταγόνες λεμόνι
  • Εκτέλεση:
    • Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή.
    • Ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι συνεχίζοντας το χτύπημα.
    • Προσθέτετε και την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μπέικιν πάουντερ, το λικέρ, και τέλος, τα καρύδια.
    • Ανακατεύετε το μίγμα απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
    • Τοποθετείτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 30 και ψήνετε στους 180ο C για 50 λεπτά περίπου.
    • Ετοιμάζετε το σιρόπι, το οποίο βράζετε για 10 λεπτά.
    • Όταν ψηθεί η πίτα, την αφήνετε να κρυώσει, τη χαράσσετε σε κομμάτια και την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
  • Χρόνος: 60'
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 5 - 10
Login to post comments