Κουνέλι στη Γάστρα Γεμιστό με Πατάτες

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 μεγάλο κουνέλι
    • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλουμε
    • 1/ 4 φλιτζ. ξερό θυμάρι
    • 3 μεγάλα κρεμμύδια
    • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • ½ φλιτζ. ξίδι από κόκκινο κρασί
    • 3 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί,
    • 3 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια 3 εκ.
    • Αλάτι, όσο θέλουμε
  • Εκτέλεση:
    • Πλένουμε και καθαρίζουμε το κουνέλι.
    • Το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη ή μπολ, ρίχνουμε πιπέρι και 2 κουταλάκια θυμάρι.
    • Χοντροκόβουμε 2 από τα 3 κρεμμύδια.
    • Τα βάζουμε πάνω και γύρω από το κουνέλι, μαζί με το μισό περίπου κομμένο σκόρδο.
    • Ρίχνουμε το ξίδι και το κρασί, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες.
    • Βγάζουμε το κουνέλι από το ψυγείο και το αφήνουμε στην μαρινάτα μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
    • Ανακατεύουμε τις πατάτες με αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλάκια θυμάρι και το υπόλοιπο σκόρδο.
    • Γεμίζουμε προσεκτικά την κοιλότητα του κουνελιού με τις πατάτες και το σφραγίζουμε καλά με οδοντογλυφίδες ή με βελόνα και κλωστή.
    • Βάζουμε το κουνέλι σε ένα πυρίμαχο πήλινο σκεύος (με καπάκι) αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το κουνέλι.
    • Ρίχνουμε την μαρινάτα και το ελαιόλαδο.
    • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι.
    • Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 3 ώρες περίπου, μέχρι το κουνέλι να είναι τρυφερό και να ροδίσει ωραία.
    • Αλείφουμε κάθε μισή ώρα περίπου κατά το ψήσιμο με τα ζουμιά από το σκεύος.
    • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

    Στην Σίκινο, το ασυνήθιστο αυτό πιάτο φτιάχνεται συνήθως με λαγό, ο όποιος, όμως, είναι δυσεύρετος. Στη θέση του συνιστώ κουνέλι.

  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4 - 6
Login to post comments