Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
* Εάν χρησιμοποιήσουμε συντηρημμένο χοιρινό Κέας, που έχει πρώτα ποσαριστεί και κατόπιν συντηρηθεί μέσα στο ίδιο του το λίπος στην κατάψυξη, το βγάζουμε και το επαναφέρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Το πιάτο αυτό, φτιάχνεται συνήθως την Κυριακή, ή όπως λέγεται αλλιώς της «σχολής». Το χοιρινό που χρησιμοποιείται είναι συνήθως μεγάλες μπριζόλες από το καρέ, από μεγάλα ζώα συνήθως που ζυγίζουν 150 κιλά ή παραπάνω. Το κρέας διατηρείται στο ίδιο του το λίπος και ένα μέρος από το λίπος, που ονομάζεται γλίνα, χρησιμοποιείται κατόπιν στην ακόλουθη συνταγή για να καβουρδιστεί το κρέας πριν προστεθούν τα αυγά και οι ντομάτες. Το πιάτο αυτό μπορεί επίσης να γίνει με πανσέτα, που πρέπει να ποσαριστεί νωρίτερα.