Κολοκυθένιες Πίττες Νάξου

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Γεώργιος Νικ. Μαϊτος, Νάξος

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • Μισό κιλό αλεύρι
    • Ένα φλιτζάνι του καφέ λάδι
    • Αλάτι
    • Λίγο ρακί
    • Νερό χλιαρό

    Ύλικά γέμισης:
    Κολοκύθι κίτρινο
    Μάραθος
    Κεφαλοτύρι
    Πιπέρι
    Λάδι

  • Εκτέλεση:
    • Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη, κόβουμε σε μικρούς κύβους το κεφαλοτύρι και τα τοποθετούμε όλα σ’ ένα μπολ με μάραθο, πιπέρι και λάδι.
    • Τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την γέμιση να δέσει.
    • Για το ζυμάρι ανακατεύουμε αλεύρι, λάδι, ρακί, νερό χλιαρό και βάζουμε λίγο αλάτι.
    • Μόλις γίνει η ζύμη αφράτη ανοίγουμε με αυτήν δυο φύλλα μετρίου πάχους.
    • Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το φύλλο ρίχνοντας την γέμιση  και την σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα.
    • Λαδώνουμε την επιφάνεια και την χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
    • Έχοντας προθερμάνει το φούρνο τοποθετούμε την πίττα στους 200 βαθμούς κελσίου για μια ώρα περίπου.

    * Η ίδια πίττα γίνεται νηστίσιμη χωρίς το τυρί, αλλά θα προσθέσετε αλάτι στη γέμιση. Τα υλικά όλα είναι τοπικά της Νάξου.

  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments