Αντώνης Γεδεών, Μελιτσάχας, Κάλυμνος
Μακαρονάδα του Ψαρά με Αχινό
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 20 αχινούς
- 12 μύδια φρέσκα
- 1 γαρίδα μεγάλη
- 1 πίνα
- 2 στρείδια
- 4 γυαλιστερές
- 4 κυδώνια
- 1 καλαμαράκι ψιλοκομμένο
- 2 πλοκάμια χταπόδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 του πακέτου μακαρόνια Νο3
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- Λίγο πράσινη πιπεριά
-
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο την πιπέρια με αλατοπίπερο και ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά αλλά μόνο το 1/3 του αχινού.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια με 1/3 του αχινού.
- Αφού βράσουν όσο πρέπει τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα θαλασσινά σε ένα τηγάνι για ένα λεπτό.
- Αφαιρούμε τα όστρακα και την γαρίδα και βάζουμε τα μακαρόνια στο ένα όστρακο της πίνας.
- Γαρνίρουμε όπως στην φωτογραφία τα όστρακα προσθέτουμε από πάνω και το άλλο 1/3 του αχινού.
- Το αποτέλεσμα … δοκιμάστε το!
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 2964 φορές
Login to post comments