Μακαρονάδα του Ψαρά με Αχινό

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Αντώνης Γεδεών, Μελιτσάχας, Κάλυμνος

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 20 αχινούς
    • 12 μύδια φρέσκα
    • 1 γαρίδα μεγάλη
    • 1 πίνα
    • 2 στρείδια
    • 4 γυαλιστερές
    • 4 κυδώνια
    • 1 καλαμαράκι ψιλοκομμένο
    • 2 πλοκάμια χταπόδι
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • 1/3 του πακέτου μακαρόνια Νο3
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 50 γρ. ελαιόλαδο
    • Λίγο πράσινη πιπεριά
  • Εκτέλεση:
    • Σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο την πιπέρια με αλατοπίπερο και ελαιόλαδο.
    • Προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά αλλά μόνο το 1/3 του αχινού.
    • Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια με 1/3 του αχινού.
    • Αφού βράσουν όσο πρέπει τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα θαλασσινά σε ένα τηγάνι για ένα λεπτό.
    • Αφαιρούμε τα όστρακα και την γαρίδα και βάζουμε τα μακαρόνια στο ένα όστρακο της πίνας.
    • Γαρνίρουμε όπως στην φωτογραφία τα όστρακα προσθέτουμε από πάνω και το άλλο 1/3 του αχινού.
    • Το αποτέλεσμα … δοκιμάστε το!
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments