Λιαστή Ντομάτα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Γεώργιος Νικ. Μαϊτος, Νάξος

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Ντομάτα
    • Άνηθο
    • Δυόσμο
    • Μαγιά
    • Αλεύρι
    • Λάδι
  • Εκτέλεση:
    • Κόβουμε την ντομάτα στην μέση, την απλώνουμε σε κλιμακωτή αφού την αλατίσουμε με χονδρό αλάτι.
    • Την αφήνουμε στον ήλιο για 20 ημέρες περίπου ώσπου να την λιάσει ο ήλιος καλά.
    • Αφού ξεραθεί την περνάμε σε κλωστή και την κάνουμε κουλούρα την οποία την κρεμάμε σε δροσερό μέρος.
    • Κόβουμε σε κομματάκια την ντομάτα και την ρίχνουμε στον χυλό φτιαγμένο με αλεύρι μαγιά, λίγο δυόσμο, άνηθο και πιπέρι.
    • Αφήνουμε το χυλό να φουσκώσει και τον ρίχνουμε στο τηγάνι με το καυτό λάδι.

    Αυτή η συνταγή είναι αρκετά διαδεδομένη στα χωριά της Νάξου ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένας υπέροχος μεζές συνοδευμένος με ελιές και ψωμάκια ψημένα με λαδορίγανη από τα κτήματα μας. Το ιδανικότερο συνοδευτικό για ούζο, ρακί, τσίπουρο και μπύρα.

  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments