Μελιτίνι Ηρακλειάς

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Άννα Δανέζη, Ηρακλειά

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    • 3-4 σταγόνες ξύδι
    • 3 πρέζες άρωμα βανίλιας
    • 1 πρέζα ζάχαρη
    • 1 κρόκος αυγού
    • 1 πρέζα αλάτι
    • Νερό όσο πάρει

    Για τη γέμιση:
    1 κ. φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
    700 γρ. ζάχαρη
    1/2 κουταλάκι μαστίχα Χίου κοπανισμένη
    3 κρόκους αυγών και 3 ολόκληρα αυγά
    300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1/2 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
    Λίγο γάλα προαιρετικά
    Λίγο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού
    Λίγη κανέλα σκόνη για να ραντίσουμε το γλυκό

  • Εκτέλεση:
    • Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και στο κέντρο ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
    • Ζυμώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε λίγο-λίγο νερό όσο πάρει για να γίνει μια λεία ζύμη.
    • Αφήνουμε να ξεκουραστεί.
     
    • Γέμιση:
    • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το μείγμα το προσθέτουμε σε μια λεκάνη όπου έχουμε λιώσει τη μυζήθρα.
    • Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι το οποίο το προσθέτουμε στο τέλος και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
    • Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό ,προσθέτουμε λίγο γάλα.
    • Ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα φύλλο λεπτό το οποίο τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο (φροντίζουμε το φύλλο να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού).
    • Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί, την απλώνουμε να μπει ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με κανέλλα από πάνω.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C και ψήνουμε το γλυκό στους 170o C για περίπου 1 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments