Άννα Δανέζη, Ηρακλειά
Μελιτίνι Ηρακλειάς
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 3-4 σταγόνες ξύδι
- 3 πρέζες άρωμα βανίλιας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κρόκος αυγού
- 1 πρέζα αλάτι
- Νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση:
1 κ. φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
700 γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλάκι μαστίχα Χίου κοπανισμένη
3 κρόκους αυγών και 3 ολόκληρα αυγά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
Λίγο γάλα προαιρετικά
Λίγο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού
Λίγη κανέλα σκόνη για να ραντίσουμε το γλυκό -
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και στο κέντρο ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
- Ζυμώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε λίγο-λίγο νερό όσο πάρει για να γίνει μια λεία ζύμη.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Γέμιση:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το μείγμα το προσθέτουμε σε μια λεκάνη όπου έχουμε λιώσει τη μυζήθρα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι το οποίο το προσθέτουμε στο τέλος και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
- Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό ,προσθέτουμε λίγο γάλα.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα φύλλο λεπτό το οποίο τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο (φροντίζουμε το φύλλο να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού).
- Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί, την απλώνουμε να μπει ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με κανέλλα από πάνω.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C και ψήνουμε το γλυκό στους 170o C για περίπου 1 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1289 φορές
Login to post comments