Σούλα Πολυκρέτη - Αδελφουλάκου
Καρυδάτο
Additional Info
-
Υλικά:
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 2 ποτήρια κονιάκ
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κιλό καρύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό τριμμένη φρυγανιά
- 3 σοκολάτες κουβερτούρα
- 3 κουταλιές λάδι πολύ ελαφρύ
-
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το κονιάκ, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
- Μόλις βράσουν ελαφρώς προσθέτουμε το καρύδι και τη φρυγανιά.
- Σαλεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
- Η ζύμη είναι έτοιμη όταν πλάθεται με τα χέρια μας.
- Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε (κύκλο, ρόμβο αλλά και Χριστουγεννιάτικα δεντράκια χρησιμοποιώντας κουπ).
- Στη συνέχεια σε Μπεν-Μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες με το λάδι, βουτάμε ένα-ένα καρυδάτο ελαφρά.
- Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα.
Η συνταγή βραβεύθηκε στο 2ο Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 80 κομμάτια
Read 3689 times
Login to post comments