Καρυδάτο

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Σούλα Πολυκρέτη - Αδελφουλάκου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κιλό ζάχαρη
    • 1 ποτήρι νερό
    • 2 ποτήρια κονιάκ
    • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
    • 1 κουταλάκι κανέλα
    • 1 κιλό καρύδι ψιλοκομμένο
    • 1/2 κιλό τριμμένη φρυγανιά
    • 3 σοκολάτες κουβερτούρα
    • 3 κουταλιές λάδι πολύ ελαφρύ
  • Εκτέλεση:
    • Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το κονιάκ, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
    • Μόλις βράσουν ελαφρώς προσθέτουμε το καρύδι και τη φρυγανιά.
    • Σαλεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
    • Η ζύμη είναι έτοιμη όταν πλάθεται με τα χέρια μας.
    • Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε (κύκλο, ρόμβο αλλά και Χριστουγεννιάτικα δεντράκια χρησιμοποιώντας κουπ).
    • Στη συνέχεια σε Μπεν-Μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες με το λάδι, βουτάμε ένα-ένα καρυδάτο ελαφρά.
    • Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα.

    Η συνταγή βραβεύθηκε στο 2ο Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου.

  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 80 κομμάτια
Login to post comments