Για τη φάβα: 200 γρ. φάβα 0,4 λτ. νερό 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα
τέσσερα 100 γρ. λάδι 1 κλαράκι δεντρολίβανο 1 φέτα καπνιστό μπέικον Αλάτι, πιπέρι κ.τ.π. Φάβα Σαντορίνης
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι
ψήνουμε την φέτα το μπέικον.
Ξεπλένουμε την φάβα, την
στραγγίζουμε και την βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά, μόλις
πάρει βράση ξαφρίζουμε και σβήνουμε την φωτιά.
Βάζουμε μέσα το κρεμμύδι μαζί
με μια κουταλιά της σούπας λάδι, το δεντρολίβανο και την φέτα το μπέικον.
Βάζουμε το περιεχόμενο στην ειδική
σακούλα κλείνουμε σε μέτριο Vacuum
και μαγειρεύουμε για 9 ώρες σε 85ο C.
Στην συνέχεια (αφού
αφαιρέσουμε το μπέικον και το δεντρολίβανο) μαζί με το υπόλοιπο λάδι το αλάτι
και το πιπέρι τα κάνουμε κρέμα με ένα μπλέντερ χειρός.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε
ροδέλες ενός εκατοστού, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε
πλευρά, σε ζεστό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Αφαιρούμε το κρέας και το
κρατάμε ζεστό.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το
μπέικον και συνεχίζουμε σοτάροντας μαζί και τις πιπεριές, ρίχνουμε το
δεντρολίβανο ανακατεύουμε και σβήνουμε με το βισάντο.
Προσθέτουμε το μέλι την σόγια
την σάλτσα ντομάτας, δένουμε την σάλτσα και διορθώνουμε για αλάτι -
πιπέρι.
Στρώνουμε σε ένα τσέρκι την
κρέμα φάβας, στήνουμε το ψαρονέφρι και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα
δεντρολίβανο.