Ψαρονέφρι με Αλισμάρι (Δεντρολίβανο) πάνω σε Κρέμα Φάβας

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 ψαρονέφρι καθαρισμένο (700 γρ. περίπου)
    • 50 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
    • 1 κλαράκι φρέσκο αλισμαρι μαζί με τα άνθη του
    • 1 ποτ Βισάντο (γλυκό σαντορινιό κρασί)
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
    • 1 πιπεράκι καυτερό κομμένο σε κύβους
    • 1 κτλ σούπας σάλτσα ντομάτας
    • 1 κτλ γλ. σόγια σος
    • 1 κτλ γλ. μέλι
    • Ελαιόλαδο
    • Αλάτι, πιπέρι κ.τ.π.
    • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

    Για τη φάβα:
    200 γρ. φάβα
    0,4 λτ. νερό
    1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
    100 γρ. λάδι
    1 κλαράκι δεντρολίβανο
    1 φέτα καπνιστό μπέικον
    Αλάτι, πιπέρι κ.τ.π.
    Φάβα Σαντορίνης

  • Εκτέλεση:
    • Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε την φέτα το μπέικον.
    • Ξεπλένουμε την φάβα, την στραγγίζουμε και την βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά, μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε και σβήνουμε την φωτιά.
    • Βάζουμε μέσα το κρεμμύδι μαζί με μια κουταλιά της σούπας λάδι, το δεντρολίβανο και την φέτα το μπέικον.
    • Βάζουμε το περιεχόμενο στην ειδική σακούλα κλείνουμε σε μέτριο Vacuum και μαγειρεύουμε για 9 ώρες σε 85ο C.
    • Στην συνέχεια (αφού αφαιρέσουμε το μπέικον και το δεντρολίβανο) μαζί με το υπόλοιπο λάδι το αλάτι και το πιπέρι τα κάνουμε κρέμα με ένα μπλέντερ χειρός.
    • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε ροδέλες ενός εκατοστού, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, σε ζεστό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
    • Αφαιρούμε το κρέας και το κρατάμε ζεστό.
    • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και συνεχίζουμε σοτάροντας μαζί και τις πιπεριές, ρίχνουμε το δεντρολίβανο ανακατεύουμε και σβήνουμε με το βισάντο.
    • Προσθέτουμε το μέλι την σόγια την σάλτσα ντομάτας, δένουμε την σάλτσα και διορθώνουμε για αλάτι - πιπέρι.
    • Στρώνουμε σε ένα τσέρκι την κρέμα φάβας, στήνουμε το ψαρονέφρι και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα δεντρολίβανο.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments