Ψαρονέφρι με Αλισμάρι (Δεντρολίβανο) πάνω σε Κρέμα Φάβας
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 ψαρονέφρι καθαρισμένο (700 γρ. περίπου)
- 50 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κλαράκι φρέσκο αλισμαρι μαζί με τα άνθη του
- 1 ποτ Βισάντο (γλυκό σαντορινιό κρασί)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
- 1 πιπεράκι καυτερό κομμένο σε κύβους
- 1 κτλ σούπας σάλτσα ντομάτας
- 1 κτλ γλ. σόγια σος
- 1 κτλ γλ. μέλι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι κ.τ.π.
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη φάβα:
200 γρ. φάβα
0,4 λτ. νερό
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
100 γρ. λάδι
1 κλαράκι δεντρολίβανο
1 φέτα καπνιστό μπέικον
Αλάτι, πιπέρι κ.τ.π.
Φάβα Σαντορίνης -
Εκτέλεση:
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε την φέτα το μπέικον.
- Ξεπλένουμε την φάβα, την στραγγίζουμε και την βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά, μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε και σβήνουμε την φωτιά.
- Βάζουμε μέσα το κρεμμύδι μαζί με μια κουταλιά της σούπας λάδι, το δεντρολίβανο και την φέτα το μπέικον.
- Βάζουμε το περιεχόμενο στην ειδική σακούλα κλείνουμε σε μέτριο Vacuum και μαγειρεύουμε για 9 ώρες σε 85ο C.
- Στην συνέχεια (αφού αφαιρέσουμε το μπέικον και το δεντρολίβανο) μαζί με το υπόλοιπο λάδι το αλάτι και το πιπέρι τα κάνουμε κρέμα με ένα μπλέντερ χειρός.
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε ροδέλες ενός εκατοστού, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, σε ζεστό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Αφαιρούμε το κρέας και το κρατάμε ζεστό.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και συνεχίζουμε σοτάροντας μαζί και τις πιπεριές, ρίχνουμε το δεντρολίβανο ανακατεύουμε και σβήνουμε με το βισάντο.
- Προσθέτουμε το μέλι την σόγια την σάλτσα ντομάτας, δένουμε την σάλτσα και διορθώνουμε για αλάτι - πιπέρι.
- Στρώνουμε σε ένα τσέρκι την κρέμα φάβας, στήνουμε το ψαρονέφρι και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα δεντρολίβανο.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1876 φορές
Login to post comments