Ανάρτηση από τον/την peri-nichteri στο Santorini-wine-food τη 10/16/2009 02:52:00 μμ
Λούντζα σε Vinsanto
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- Ένα κομμάτι χοιρινό κόντρα, ξεκοκαλισμένο (2-3 κιλά περίπου)
- 4 κιλά χοντρό αλάτι
- 1 κιλό ζάχαρη
- 200 γρ. μαραθόσπορο
- 1 λιτρο οινολάσπες από Βινσαντο
-
Εκτέλεση:
- Τυλίγουμε το κόντρα σε ρολό με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα.
- Σε ένα σκεύος που έχει σχάρα, για να στραγγίζουν τα υγρά, τοποθετούμε το 1/3 από το μείγμα αλάτι-ζάχαρη, βάζουμε το κρέας και γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
- Αφαιρούμε το κρέας, σκουπίζουμε και το αλείφουμε με τον μαραθόσπορο, το τοποθετούμε σε ένα σκεύος και το καλύπτουμε με τις οινολάσπες.
- Το αφήνουμε έτσι για 2 εβδομάδες γυρνώντας το πότε – πότε.
- Το αφαιρούμε και το κρεμάμε σε δροσερό μέρος, που αερίζεται καλά, για 2-3 εβδομάδες, ανάλογα με τον καιρό.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1388 φορές
Login to post comments