Λούντζα σε Vinsanto

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Ανάρτηση από τον/την peri-nichteri στο Santorini-wine-food τη 10/16/2009 02:52:00 μμ

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • Ένα κομμάτι χοιρινό κόντρα, ξεκοκαλισμένο (2-3 κιλά περίπου)
    • 4 κιλά χοντρό αλάτι
    • 1 κιλό ζάχαρη
    • 200 γρ. μαραθόσπορο
    • 1 λιτρο οινολάσπες από Βινσαντο
  • Εκτέλεση:
    • Τυλίγουμε το κόντρα σε ρολό με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα.
    • Σε ένα σκεύος που έχει σχάρα, για να στραγγίζουν τα υγρά, τοποθετούμε το 1/3 από το μείγμα αλάτι-ζάχαρη, βάζουμε το κρέας και γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
    • Βάζουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
    • Αφαιρούμε το κρέας, σκουπίζουμε και το αλείφουμε με τον μαραθόσπορο, το τοποθετούμε σε ένα σκεύος και το καλύπτουμε με τις οινολάσπες.
    • Το αφήνουμε έτσι για 2 εβδομάδες γυρνώντας το πότε – πότε.
    • Το αφαιρούμε και το κρεμάμε σε δροσερό μέρος, που αερίζεται καλά, για 2-3 εβδομάδες, ανάλογα με τον καιρό.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments