Πηγή: Agrocert
Μελιτζανόπιτα με Σαν Μιχάλη και Γραβιέρα
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κουρού
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 τομάτες ώριμες
- 1 φλιτζ. τυρί Σαν Μιχάλη Π.Ο.Π. τριμμένο
- 1 φλιτζ. τυρί γραβιέρα Π.Ο.Π. τριμμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Βασιλικός
- Αλάτι, πιπέρι
-
Εκτέλεση:
- Τυλίγουμε τις μελιτζάνες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
- Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις ανακατεύουμε με τις τομάτες κομμένες σε κύβους και τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε 1 φύλλο κουρού, απλώνουμε τα υλικά της γέμισης και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1122 φορές
Login to post comments