Μελιτζανόπιτα με Σαν Μιχάλη και Γραβιέρα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: Agrocert

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 πακέτο φύλλο κουρού
    • 4 μελιτζάνες φλάσκες
    • 3 τομάτες ώριμες
    • 1 φλιτζ. τυρί Σαν Μιχάλη Π.Ο.Π. τριμμένο
    • 1 φλιτζ. τυρί γραβιέρα Π.Ο.Π. τριμμένη
    • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • Ελαιόλαδο
    • Βασιλικός
    • Αλάτι, πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    • Τυλίγουμε τις μελιτζάνες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
    • Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις ανακατεύουμε με τις τομάτες κομμένες σε κύβους και τα υπόλοιπα υλικά.
    • Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε 1 φύλλο κουρού, απλώνουμε τα υλικά της γέμισης και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο.
    • Με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments