Ρεβίθια με Λαχανικά
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Πηγή: Βαρδουλάκη Ευγενία
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
250 γρ. ρεβίθια
1 κρεμμυδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα
2 καρότα
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 λεμόνι
Λίγο δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
Από βραδύς μουλιάζουμε τα ρεβίθια.
Την επόμενη μέρα τα πασπαλίζουμε με λίγη μαγειρική σόδα, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε έως ότου να μαλακώσουν.
Όταν μαλακώσουν τα σουρώνουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε ροδέλες το άσπρο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και των πράσων.
Ξύνουμε στον τρίφτη τα καρότα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τα λαχανικά μας, τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα καρότα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας, λίγο δεντρολίβανο και αλατοπίπερο.
Μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και τον χυμό ενός λεμονιού.
Ανακατεύουμε.
Βράζουμε για άλλα περίπου 20 λεπτά.
Προσέχουμε να υπάρχει τόση ποσότητα νερού προκειμένου να μην «κολλήσει» το φαγητό αλλά και να μην είναι ιδιαίτερα ρευστό.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
2708
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή