Ρεβίθια με Λαχανικά

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: Βαρδουλάκη Ευγενία

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 250 γρ. ρεβίθια
    • 1 κρεμμυδι
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 2 πράσα
    • 2 καρότα
    • Ελαιόλαδο
    • Αλατοπίπερο
    • 1 λεμόνι
    • Λίγο δεντρολίβανο
  • Εκτέλεση:
    • Από βραδύς μουλιάζουμε τα ρεβίθια.
    • Την επόμενη μέρα τα πασπαλίζουμε με λίγη μαγειρική σόδα, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
    • Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε έως ότου να μαλακώσουν.
    • Όταν μαλακώσουν τα σουρώνουμε.
    • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.
    • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε ροδέλες το άσπρο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και των πράσων.
    • Ξύνουμε στον τρίφτη τα καρότα.
    • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τα λαχανικά μας, τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα καρότα.
    • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
    • Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας, λίγο δεντρολίβανο και αλατοπίπερο.
    • Μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και τον χυμό ενός λεμονιού.
    • Ανακατεύουμε.
    • Βράζουμε για άλλα περίπου 20 λεπτά.
    • Προσέχουμε να υπάρχει τόση ποσότητα νερού προκειμένου να μην «κολλήσει» το φαγητό αλλά και να μην είναι ιδιαίτερα ρευστό.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments