Νένα Ισμυρνόγλου
Περιοδικό «Γαστρονόμος», Τεύχος 47, Μάρτιος 2010
Σπαγκέτι με Ντομάτα, Κάππαρη και Ανθότυρο
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια βιολογικά ολικής αλέσεως
Για τη σάλτσα:
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
7-8 ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κουτ. σούπας κάππαρη
2 κουτ. σούπας ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή ½ κουτ. σούπας ξερό, καλά κοπανισμένο στο γουδί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια το σερβίρισμα:
Τα φυλλαράκια από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο με το πιρούνι -
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
- Τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
- Σάλτσα:
- Εν τω μεταξύ, σε μια δεύτερη κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο, την κάππαρη, τις ελιές, το δεντρολίβανο και 3 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο.
- Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.
- Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
- Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας) και το μαϊντανό.
- Μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα, βάζουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.
- Τι πίνουμε:
- Ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί, δροσερό στους 16ο C, από Αγιωργίτικο ή Merlot.
- Χρόνος: Προετοιμασία: 15’, Μαγείρεμα: 10’
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 4847 φορές
Login to post comments