Σπαγκέτι με Ντομάτα, Κάππαρη και Ανθότυρο

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)

Νένα Ισμυρνόγλου
Περιοδικό «Γαστρονόμος», Τεύχος 47, Μάρτιος 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 πακέτο μακαρόνια βιολογικά ολικής αλέσεως

    Για τη σάλτσα:
    6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    7-8 ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα
    2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
    2 κουτ. σούπας κάππαρη
    2 κουτ. σούπας ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
    2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή ½ κουτ. σούπας ξερό, καλά κοπανισμένο στο γουδί
    Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για το σερβίρισμα:
    Τα φυλλαράκια από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
    200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο με το πιρούνι

  • Εκτέλεση:
    • Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
    • Τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

    • Σάλτσα:
    • Εν τω μεταξύ, σε μια δεύτερη κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο, την κάππαρη, τις ελιές, το δεντρολίβανο και 3 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο.
    • Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
    • Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά.
    • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.
    • Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
    • Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας) και το μαϊντανό.
    • Μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα, βάζουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.

    • Τι πίνουμε:
    • Ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί, δροσερό στους 16ο C, από Αγιωργίτικο ή Merlot.
  • Χρόνος: Προετοιμασία: 15’, Μαγείρεμα: 10’
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments