Αγκιναροτυροπιτάκια
font size
decrease font size
increase font size
Print
Rate this item
1
2
3
4
5
(0 votes)
Γεωργία Κοφινά
Πηγή: Περιοδικό "Olive", Ένθετο «Πίτας Εγκώμιο», Φεβρουάριος 2010
Additional Info
Υλικά:
1 πακέτο (450 γρ.) σφολιατάκια στρογγυλά
180 γρ. καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, στραγγισμένες καλά & κομμένες σε μικρά κυβάκια
2-3 κουτ. σούπας βασιλικό, άνηθο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα και ανακατεμένα
6 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι Κρήτης τριμμένο
½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μυζήθρα Κρήτης θρυμματισμένα
1 κρόκο αυγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180
ο
C.
Ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες αγκινάρες με τα τυριά, τα αρωματικά το αλάτι και το πιπέρι.
Τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα.
Αλείφετε με λίγο νερό την περίμετρο από κάθε σφολιατάκι και τα κλείνετε πιέζοντας καλά στις άκρες με ένα πιρούνι.
Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφετε με τον κρόκο του αυγού.
Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Ξεφουρνίζετε και σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.
Χρόνος:
35 λεπτά
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
20 κομμάτια
Read
1674
times
Social sharing
Add to Google Buzz
Add to Facebook
Add to Delicious
Digg this
Add to Reddit
Add to StumbleUpon
Add to MySpace
Add to Technorati
back to top