Αγκιναροτυροπιτάκια
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Γεωργία Κοφινά
Πηγή: Περιοδικό "Olive", Ένθετο «Πίτας Εγκώμιο», Φεβρουάριος 2010
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
1 πακέτο (450 γρ.) σφολιατάκια στρογγυλά
180 γρ. καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, στραγγισμένες καλά & κομμένες σε μικρά κυβάκια
2-3 κουτ. σούπας βασιλικό, άνηθο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα και ανακατεμένα
6 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι Κρήτης τριμμένο
½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μυζήθρα Κρήτης θρυμματισμένα
1 κρόκο αυγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180
ο
C.
Ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες αγκινάρες με τα τυριά, τα αρωματικά το αλάτι και το πιπέρι.
Τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα.
Αλείφετε με λίγο νερό την περίμετρο από κάθε σφολιατάκι και τα κλείνετε πιέζοντας καλά στις άκρες με ένα πιρούνι.
Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφετε με τον κρόκο του αυγού.
Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Ξεφουρνίζετε και σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.
Χρόνος:
35 λεπτά
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
20 κομμάτια
Διαβάστηκε
1670
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή