Αγκιναροτυροπιτάκια

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Γεωργία Κοφινά
Πηγή: Περιοδικό "Olive", Ένθετο «Πίτας Εγκώμιο», Φεβρουάριος 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 πακέτο (450 γρ.) σφολιατάκια στρογγυλά
    • 180 γρ. καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, στραγγισμένες καλά & κομμένες σε μικρά κυβάκια
    • 2-3 κουτ. σούπας βασιλικό, άνηθο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα και ανακατεμένα
    • 6 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι Κρήτης τριμμένο
    • ½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μυζήθρα Κρήτης θρυμματισμένα
    • 1 κρόκο αυγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό
    • Αλάτι, πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
    • Ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες αγκινάρες με τα τυριά, τα αρωματικά το αλάτι και το πιπέρι.
    • Τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα.
    • Αλείφετε με λίγο νερό την περίμετρο από κάθε σφολιατάκι και τα κλείνετε πιέζοντας καλά στις άκρες με ένα πιρούνι.
    • Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφετε με τον κρόκο του αυγού.
    • Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
    • Ξεφουρνίζετε και σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.
  • Χρόνος: 35 λεπτά
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 20 κομμάτια
Login to post comments