Συνταγή: Δημήτρης Ανδρέου
Πηγή: Περιοδικό “CookBook”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 09, Μάρτιος 2009
Μελιτζανοσαλάτα
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 2 μελιτζάνες μεγάλες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
- Λίγη κάππαρη για γαρνιτούρα
- Αλάτι
- Πιπέρι
-
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε ένα αλουμινόχαρτο στο μάτι της κουζίνας και ψήνουμε τις μελιτζάνες.
- Τις γυρνάμε συχνά από όλες τις πλευρές για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Καψαλίζουμε λίγο τη φλούδα τους βάζοντάς τες κατευθείαν πάνω στο μάτι, χαμηλώνοντας στο ελάχιστο τη θερμοκρασία του.
- Αφαιρούμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Αφήνουμε και μερικά κομματάκια καμένης φλούδας για να πάρει η σαλάτα μας καπνιστή γεύση.
- Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και, στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά με πιρούνι όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.
- Τip: Αυτή η μελιτζανοσαλάτα ταιριάζει πολύ ωραία με λευκό και ελαφρώς φρυγανισμένο ψωμί.
- Χρόνος: Προετοιμασία: 15’, Ψήσιμο: 30’
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 2193 φορές
Login to post comments