Μελιτζανοσαλάτα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Δημήτρης Ανδρέου
Πηγή: Περιοδικό “CookBook”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 09, Μάρτιος 2009

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 2 μελιτζάνες μεγάλες
    • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
    • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
    • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
    • 1 κουτ. σούπας ξίδι
    • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
    • Λίγη κάππαρη για γαρνιτούρα
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    • Απλώνουμε ένα αλουμινόχαρτο στο μάτι της κουζίνας και ψήνουμε τις μελιτζάνες.
    • Τις γυρνάμε συχνά από όλες τις πλευρές για να ψηθούν ομοιόμορφα.
    • Καψαλίζουμε λίγο τη φλούδα τους βάζοντάς τες κατευθείαν πάνω στο μάτι, χαμηλώνοντας στο ελάχιστο τη θερμοκρασία του.
    • Αφαιρούμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
    • Αφήνουμε και μερικά κομματάκια καμένης φλούδας για να πάρει η σαλάτα μας καπνιστή γεύση.
    • Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και, στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά με πιρούνι όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.
    • Τip: Αυτή η μελιτζανοσαλάτα ταιριάζει πολύ ωραία με λευκό και ελαφρώς φρυγανισμένο ψωμί.
  • Χρόνος: Προετοιμασία: 15’, Ψήσιμο: 30’
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments