Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 13, Ιούλιος 2009
Πανακότα Γιαουρτιού με Δαμάσκηνα, Μέλι και Vinsanto
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 2 φύλλα ζελατίνης μουσκεμένα σε κρύο νερό
- 2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα
Για τη sauce:
12 δαμάσκηνα ώριμα
1 ποτήρι κρασιού Vinsanto
4 κουτ. σούπας μέλι
Λίγα φυλλαράκια αρμπαρόριζα -
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα το λικέρ μαστίχα μαζί με 4 κουτ. σούπας νερό.
- Διαλύουμε μέσα στο λικέρ τη ζελατίνη, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα στο κρύο γιαούρτι.
- Αναμειγνύουμε με τον αβγοδάρτη και μοιράζουμε την κρέμα γιαουρτιού σε φορμάκια για πανακότα.
- Καλύπτουμε τα φορμάκια με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες (είναι καλύτερα να μείνουν όλη νύχτα).
- Κόβουμε τα δαμάσκηνα στα δύο και αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι τους.
- Τα βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι μαζί με το μέλι και τα φυλλαράκια της αρμπαρόριζας και το κρασί.
- Αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά περίπου.
- Μεταφέρουμε τα δαμάσκηνα και το σιρόπι τους σε ένα τάπερ και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
- Ξεφορμάρουμε την πανακότα με ένα μικρό μαχαιράκι και τη σερβίρουμε με τα δαμάσκηνα και την αρωματική sauce.
- Χρόνος: Προετοιμασία: 15’, Βράσιμο: 20’, Αναμονή: 3 ώρες περίπου
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 6
Διαβάστηκε 1254 φορές
Login to post comments