Πανακότα Γιαουρτιού με Δαμάσκηνα, Μέλι και Vinsanto

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 13, Ιούλιος 2009

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
    • 2 φύλλα ζελατίνης μουσκεμένα σε κρύο νερό
    • 2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα

    Για τη sauce:
    12 δαμάσκηνα ώριμα
    1 ποτήρι κρασιού Vinsanto
    4 κουτ. σούπας μέλι
    Λίγα φυλλαράκια αρμπαρόριζα

  • Εκτέλεση:
    • Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ.
    • Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα το λικέρ μαστίχα μαζί με 4 κουτ. σούπας νερό.
    • Διαλύουμε μέσα στο λικέρ τη ζελατίνη, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα στο κρύο γιαούρτι.
    • Αναμειγνύουμε με τον αβγοδάρτη και μοιράζουμε την κρέμα γιαουρτιού σε φορμάκια για πανακότα.
    • Καλύπτουμε τα φορμάκια με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες (είναι καλύτερα να μείνουν όλη νύχτα).
    • Κόβουμε τα δαμάσκηνα στα δύο και αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι τους.
    • Τα βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι μαζί με το μέλι και τα φυλλαράκια της αρμπαρόριζας και το κρασί.
    • Αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά περίπου.
    • Μεταφέρουμε τα δαμάσκηνα και το σιρόπι τους σε ένα τάπερ και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
    • Ξεφορμάρουμε την πανακότα με ένα μικρό μαχαιράκι και τη σερβίρουμε με τα δαμάσκηνα και την αρωματική sauce.
  • Χρόνος: Προετοιμασία: 15’, Βράσιμο: 20’, Αναμονή: 3 ώρες περίπου
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 6
Login to post comments