Σύκα Ψητά με Ούζο και Μπαχαρικά

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 14, Αύγουστος 2009

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 12 σύκα μεγάλα
    • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
    • 6 κουτ. σούπας μασκαρπόνε
    • 1 βαζάκι μείγμα για πολίτικα γλυκά (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
    • 2 φλιτζανάκια ούζο
  • Εκτέλεση:
    • Απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας τέσσερα μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο.
    • Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε φύλλου από τρία σύκα χαραγμένα έως τη μέση.
    • Γεμίζουμε το κάθε σύκο με λίγη ζάχαρη και ραντίζουμε με λίγες κουταλιές ούζο.
    • Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο ώστε να σχηματιστούν πουγκιά και τα ακουμπάμε στη σχάρα.
    • Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
    • Παράλληλα, ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
    • Σερβίρουμε τα σύκα σε ατομικά πιάτα μαζί με τους χυμούς από το ψήσιμό τους και από μία κουταλιά κρέμα μασκαρπόνε.
  • Χρόνος: Προετοιμασία: 5’, Ψήσιμο: 10’
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments