Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 14, Αύγουστος 2009
Σύκα Ψητά με Ούζο και Μπαχαρικά
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 12 σύκα μεγάλα
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 6 κουτ. σούπας μασκαρπόνε
- 1 βαζάκι μείγμα για πολίτικα γλυκά (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- 2 φλιτζανάκια ούζο
-
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας τέσσερα μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε φύλλου από τρία σύκα χαραγμένα έως τη μέση.
- Γεμίζουμε το κάθε σύκο με λίγη ζάχαρη και ραντίζουμε με λίγες κουταλιές ούζο.
- Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο ώστε να σχηματιστούν πουγκιά και τα ακουμπάμε στη σχάρα.
- Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Παράλληλα, ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
- Σερβίρουμε τα σύκα σε ατομικά πιάτα μαζί με τους χυμούς από το ψήσιμό τους και από μία κουταλιά κρέμα μασκαρπόνε.
- Χρόνος: Προετοιμασία: 5’, Ψήσιμο: 10’
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 1432 φορές
Login to post comments