Συνταγή: Άννα Γαλάνη
Από το Άρθρο της Νίκης Μηταρέα «Πάρος – Στην Καρδιά των Κυκλάδων», Στήλη «Πατριδογνωσία – Η Γαστρονομική Γεωγραφία της Ελλάδας»
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 14, Αύγουστος 2009
Σαλατούρι
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κιλό καλκάνι ή σαλάχι
- 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
- 1 δαφνόφυλλο
- Αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο -
Εκτέλεση:
- Ζεματίζουμε το ψάρι σε καυτό νερό για 3 λεπτά.
- Αφαιρούμε την πέτσα του και το μεταφέρουμε σε άλλη κατσαρόλα, μαζί με το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο, το ελαιόλαδο και καλύπτουμε με νερό.
- Βράζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Διαχωρίζουμε με πιρούνι το ψαχνό από τα κόκαλα.
- Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας, περιχύνουμε το ψάρι και γαρνίρουμε με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 7273 φορές
Login to post comments