Σαλατούρι

Rate this item
(0 votes)

Συνταγή: Άννα Γαλάνη
Από το Άρθρο της Νίκης Μηταρέα «Πάρος – Στην Καρδιά των Κυκλάδων», Στήλη «Πατριδογνωσία – Η Γαστρονομική Γεωγραφία της Ελλάδας»
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 14, Αύγουστος 2009

Additional Info

  • Υλικά:
    • 1 κιλό καλκάνι ή σαλάχι
    • 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
    • 1 δαφνόφυλλο
    • Αλάτι
    • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

    Για τη σάλτσα:
    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
    1 κουτ. σούπας μουστάρδα
    ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
    3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
    Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

  • Εκτέλεση:
    • Ζεματίζουμε το ψάρι σε καυτό νερό για 3 λεπτά.
    • Αφαιρούμε την πέτσα του και το μεταφέρουμε σε άλλη κατσαρόλα, μαζί με το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο, το ελαιόλαδο και καλύπτουμε με νερό.
    • Βράζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε να κρυώσει.
    • Διαχωρίζουμε με πιρούνι το ψαχνό από τα κόκαλα.
    • Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας, περιχύνουμε το ψάρι και γαρνίρουμε με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments