Χταπόδι με Κριθαράκι

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Άννα Γαλάνη
Από το Άρθρο της Νίκης Μηταρέα «Πάρος – Στην Καρδιά των Κυκλάδων», Στήλη «Πατριδογνωσία – Η Γαστρονομική Γεωγραφία της Ελλάδας»
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 14, Αύγουστος 2009

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κιλό χταπόδι
    • 500 γρ. κριθαράκι
    • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 1 πράσο ψιλοκομμένο
    • ½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
    • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
    • 1 ξυλαράκι κανέλας
    • 1 πρέζα μπαχάρι
    • 1 πρέζα μπούκοβο
    • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
    • 4 ντομάτες ώριμες μέτριες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
    • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
    • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • Αλάτι (αν χρειαστεί)
  • Εκτέλεση:
    • Αχνίζουμε το χταπόδι μέχρι να βγάλει το νερό του και να μαλακώσει.
    • Το βγάζουμε και το κόβουμε σε μπουκιές.
    • Σουρώνουμε το ζουμί και το κρατάμε.
    • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά και προσθέτουμε το χταπόδι και τα μπαχαρικά.
    • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζουμί τους.
    • Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον πελτέ και 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
    • Μόλις βράσει το χταπόδι, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό.
    • Μόλις βράσει, ρίχνουμε το κριθαράκι.
    • Όταν μελώσει, ξαναβάζουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Πασπαλίζουμε με πιπέρι.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments