Εστιατόριο "Τζι-τζί" Μερσίνι Δονούσας
Παπαπαύλου Ευαγγελία
Τυροπιτάρι
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κ. αλεύρι
- 400 ml νερό
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη,
- 100 γρ. μαργαρίνη φυτική (ή βούτυρο)
- 20 γρ. μαγιά νωπή
Για την γέμιση:
250 γρ. μυζήθρα
30 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1/2 ποτήρι κρασιού γάλα -
Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε φτιάχνοντας την ζύμη μας.
- Ζεσταίνουμε το νερό (να είναι χλιαρό) και προσθέτουμε την ζάχαρη και την μαγιά.
- Αναδεύουμε απαλά μέχρι να λιώσουν.
- Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία γουβίτσα στο κέντρο του και προσθέτουμε το αλάτι και την μαργαρίνη (ή το βούτυρο).
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα μας (νερό,μαγιά,ζάχαρη) πλάθοντάς τα μέχρι να δημιουργήσουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Κόβουμε την ζύμη σε 6 ομοιόμορφα μπαλάκια τα σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 20 λεπτά.
- Συνεχίζουμε με την γέμιση.
- Σε μία λεκανίτσα βάζουμε την μυζήθρα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το γάλα.
- Ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι ο μυρωδάτος δυόσμος να πάει σε όλο το μείγμα.
- Παίρνουμε τα ζυμαρένια μπαλάκια μας και με έναν πλάστη τα κάνουμε πίτες, σαν το μέγεθος της πίτας για σουβλάκι ίσως και λίγο μεγαλύτερο.
- Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το 1/6 της γέμισης σε κάθε μία από αυτές.
- Τις διπλώνουμε δημιουργώντας ημικύκλια και πατάμε τις άκρες με ένα πηρούνι για να κλείσουν καλά.
- Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (όχι πολύ καυτό και μας αρπάξουν) μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα τυροπιτάρια μας σε μιά χαρτοπετσέτα για 1-2 λεπτά σε μια χαρτοπετσέτα να τραβήξει το περιττό λάδι και σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου!
- * Αν δεν σας αρέσουν στο τηγάνι, ψήστε τα σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο).
- Καλή σας εκτέλεση!
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 6
Διαβάστηκε 3238 φορές
Login to post comments