Τυροπιτάρι

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Εστιατόριο "Τζι-τζί" Μερσίνι Δονούσας
Παπαπαύλου Ευαγγελία

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κ. αλεύρι
    • 400 ml νερό
    • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
    • 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη,
    • 100 γρ. μαργαρίνη φυτική (ή βούτυρο)
    • 20 γρ. μαγιά νωπή

    Για την γέμιση:
    250 γρ. μυζήθρα
    30 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
    1/2 ποτήρι κρασιού γάλα

  • Εκτέλεση:
    • Ξεκινάμε φτιάχνοντας την ζύμη μας.
    • Ζεσταίνουμε το νερό (να είναι χλιαρό) και προσθέτουμε την ζάχαρη και την μαγιά.
    • Αναδεύουμε απαλά μέχρι να λιώσουν.
    • Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία γουβίτσα στο κέντρο του και προσθέτουμε το αλάτι και την μαργαρίνη (ή το βούτυρο).
    • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα μας (νερό,μαγιά,ζάχαρη) πλάθοντάς τα μέχρι να δημιουργήσουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
    • Κόβουμε την ζύμη σε 6  ομοιόμορφα μπαλάκια τα σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 20 λεπτά.
    • Συνεχίζουμε με την γέμιση.
    • Σε μία λεκανίτσα βάζουμε την μυζήθρα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το γάλα.
    • Ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι ο μυρωδάτος δυόσμος να πάει σε όλο το μείγμα.
    • Παίρνουμε τα ζυμαρένια μπαλάκια μας και με έναν πλάστη τα κάνουμε πίτες, σαν το μέγεθος της πίτας για σουβλάκι ίσως και λίγο μεγαλύτερο.
    • Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το 1/6 της γέμισης σε κάθε μία από αυτές.
    • Τις διπλώνουμε  δημιουργώντας ημικύκλια και πατάμε τις άκρες με ένα πηρούνι για να κλείσουν καλά.
    • Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (όχι πολύ καυτό και μας αρπάξουν) μέχρι να ροδίσουν.
    • Αφήνουμε τα τυροπιτάρια μας σε μιά χαρτοπετσέτα για 1-2 λεπτά σε μια χαρτοπετσέτα να τραβήξει το περιττό λάδι και σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου!
    • * Αν δεν σας αρέσουν στο τηγάνι, ψήστε τα σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο).
    • Καλή σας εκτέλεση!
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 6
Login to post comments