Σύκο Γλυκό του Κουταλιού
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(1 Ψήφος)
Πηγή: Νικήτα Μηταρέα, Έθνος της Κυριακής, 09/10/2011
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
60 άγουρα σύκα «ρίνια» (τα εαρινά αγριόσυκα)
60 αμύγδαλα λευκά ολόκληρα
60 γαρίφαλα καρφάκια
1 ½ κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
½ ποτήρι νερού γλυκόζη
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
Γαλαζόπετρα (όσο μια φακή)
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και τη γαλαζόπετρα μέχρι να μαλακώσουν.
Τα αποσύρουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό για μία ημέρα, αλλάζοντάς το όμως συχνά.
Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το κάθε σύκο με το χέρι μας και το γεμίζουμε από την πίσω πλευρά με ένα αμύγδαλο και ένα γαρίφαλο.
Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία, τα βράζουμε με το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 8 ώρες.
Βράζουμε πάλι το γλυκό μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι και λίγο πριν από το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιών.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
2351
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή