Σύκο Γλυκό του Κουταλιού

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)

Πηγή: Νικήτα Μηταρέα, Έθνος της Κυριακής, 09/10/2011

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 60 άγουρα σύκα «ρίνια» (τα εαρινά αγριόσυκα)
    • 60 αμύγδαλα λευκά ολόκληρα
    • 60 γαρίφαλα καρφάκια
    • 1 ½ κιλό ζάχαρη
    • 3 ποτήρια νερό
    • ½ ποτήρι νερού γλυκόζη
    • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
    • Γαλαζόπετρα (όσο μια φακή)
  • Εκτέλεση:
    • Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και τη γαλαζόπετρα μέχρι να μαλακώσουν.
    • Τα αποσύρουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό για μία ημέρα, αλλάζοντάς το όμως συχνά.
    • Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το κάθε σύκο με το χέρι μας και το γεμίζουμε από την πίσω πλευρά με ένα αμύγδαλο και ένα γαρίφαλο.
    • Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία, τα βράζουμε με το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη μέχρι να δέσει το σιρόπι.
    • Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 8 ώρες.
    • Βράζουμε πάλι το γλυκό μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι και λίγο πριν από το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιών.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments