Πηγή: Νικήτα Μηταρέα, Έθνος της Κυριακής, 09/10/2011
Σύκο Γλυκό του Κουταλιού
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 60 άγουρα σύκα «ρίνια» (τα εαρινά αγριόσυκα)
- 60 αμύγδαλα λευκά ολόκληρα
- 60 γαρίφαλα καρφάκια
- 1 ½ κιλό ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- ½ ποτήρι νερού γλυκόζη
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- Γαλαζόπετρα (όσο μια φακή)
-
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και τη γαλαζόπετρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αποσύρουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό για μία ημέρα, αλλάζοντάς το όμως συχνά.
- Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το κάθε σύκο με το χέρι μας και το γεμίζουμε από την πίσω πλευρά με ένα αμύγδαλο και ένα γαρίφαλο.
- Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία, τα βράζουμε με το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 8 ώρες.
- Βράζουμε πάλι το γλυκό μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι και λίγο πριν από το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιών.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 2342 φορές
Login to post comments