Kουνουπιδοκεφτέδες Σύρου

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:


    1 κουνουπίδι
    Αλεύρι-αλάτι
    2 κρεμμυδάκια φρέσκα
    1 μικρό ματσάκι άνηθο
    Aλάτι
    Πιπέρι
    Λάδι

  • Εκτέλεση:

     

    Βράζουμε το κουνουπίδι για λιγότερο χρόνο απ' ότι όταν το προορίζουμε για σαλάτα.

    Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομματάκια και ετοιμάζουμε το κουρκούτι.

    Γίνεται με λίγο ζεστό νερό και αλεύρι, σε αναλογία ώστε να μην είναι πηχτό αλλά ούτε και αραιό.

    Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και το κουνουπίδι που έχουμε κόψει κομματάκια.

    Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει καλά παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και βάζουμε στο τηγάνι.

    Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε τους κουνουπιδοκεφτέδες ζεστούς.

  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments