Kοτόπουλο με Αμύγδαλο

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:

     

    1 κιλό κοτόπουλο

    5 σκελίδες σκόρδο

    200 γρ. αμύγδαλα άσπρα

    4 ώριμες ντομάτες

    20 γρ. πελτέ

    50 γρ. βούτυρο

    100 ml ελαιόλαδο

    400 ml νερό

    Αλάτι

    Πιπέρι

    50 ml κρασί

  • Εκτέλεση:


     

    Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.

    Σε ένα γουδί σπάμε τα αμύγδαλα μαζί με το σκόρδο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.

    Ρίχνουμε το κρασί και κατόπιν την ντομάτα, τον πελτέ, το νερό, το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και προσέχοντας να μη σωθούν όλα τα υγρά.

    Μπορούμε να ζεματίσουμε το κοτόπουλο σε μερίδες κομμένο και να του αφαιρέσουμε την πέτσα πριν το τηγανίσουμε.

    Θα ήταν προτιμότερο να το αλευρώσουμε πριν το τηγανίσουμε.

    Εφόσον δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τομάτα πελτέ, χρησιμοποιούμε 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες και 100ml κόκκινο αρετσίνωτο κρασί.

  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments